Nederlandse politie neemt zestig puppy s in beslag

Nederlandse politie neemt zestig puppy s in beslag

politie tilburg06 maart 2015 – De Nederlandse politie neemt in Diessen zestig puppy ’s met een fout paspoort in beslag. De bal ging aan het rollen toen een nieuwe eigenaar die een hondje kocht in Diessen en ermee naar de dierenarts ging. De dierenarts constateerde dat de hondjes te jong waren volgens de stempels op hun paspoort. Hierdoor is de vaccinatie niet verlopen zoals het hoort en werkt de vaccin niet tegen hondsdolheid.

De puppy ’s komen uit Hongarije en hebben daar ook hun paspoort gekregen, voorzien van stempels door een Hongaarse dierenarts. Eduard Opperman van de Inspectie Dierenbescherming: “De hondjes moeten een geldige inenting hebben tegen rabiës, maar die hebben ze nu te jong gekregen en dan werkt die niet.” Daarom gaan de puppy ’s in quarantaine totdat ze oud genoeg zijn om ingeënt te worden.

Volgens de advocaat van de dierenhandelaren gaat het in Diessen om een net bedrijf en zijn de aantijgingen van de politie onjuist. Ook Eduard Opperman zegt dat de puppy ’s er goed verzorgd bijzaten. “De hokken zijn goed, met schoon zaagsel op de vloer en zelfs speeltjes voor de puppy ‘s.”

Volgens de eigenaren van het bedrijf doen ze helemaal niets illegaals en zullen maandag via hun advocaat een brief worden verstuurd om de politie aansprakelijk te stellen voor de schade.

Schrijf een reactie