Franse bulldog - Hondenrassen

Franse bulldog

franse-bulldog

Franse bulldog

Boe, ik ben een Franse Bulldog. Ik kan goed met kinderen overweg maar vind andere honden niet zo leuk. Voor mij is het geen probleem als u niet zo groot woont, ik vind het niet erg om in een flat te wonen. Ik kan wel lekker actief zijn en ben intelligent. Als u een gezelschapshondje wilt toevoegen aan het gezin, ben ik een hele goede!

De Franse Bulldog heeft weinig beweging nodig, hij vindt het wel fijn om af en toe lekker te gaan wandelen en spelletjes te spelen. Dit intelligente hondje is niet moeilijk op te voeden en leert ook erg snel. De Franse Bulldog is zeer gevoelig voor de manier waarop u tegen hem praat.

 

Algemene informatie over de Franse Buldog

De Franse Bulldog behoort tot de dogachtigen. Het is een actieve en intelligente hond, dat snel leert. Het is een gezelschapshond en past goed binnen gezinnen met kinderen, hij kan hier namelijk goed mee overweg. Echter kan het minder met zijn of haar soortgenoten overweg.

franse-bulldog pupsOver de afkomst van de Franse buldog zijn er verdeelde meningen. Vermoedelijk stamt de Franse buldog van de Engelse buldog. De Engelse buldog zou gekruist zijn met kleine Franse terriërs, Dit zou te zien zijn aan de staande oren van de Franse buldog.

Deze kleine buldoggen, “Toy Bulldoggen” (werden zo genoemd) komen uit Engeland, meer rond de streek van Nottingham. In de 19de eeuw was er veel werkloosheid en vestigden veel Engelse arbeiders en hun Toy Bulldoggen zich in Noordwest-Frankrijk.

De Franse Bulldog staat bekend om zijn brede en hoekige kop met een stompe neus. Deze hond kan ongeveer 12 jaar oud worden en is ongeveer 30 centimeter groot. Het gewicht van de Franse Bulldog kan liggen tussen de zeven en 14 kilo.

Het beestje heeft korte poten en staande oren. De kleuren die de Franse Bulldog heeft zijn zwart, wit of rood. Deze kleine viervoeter heeft kort en glanzend haar en zijn lekker zacht.

Schrijf een reactie