Chihuahua - Hondenrassen

Chihuahua

chihuahua hondenrasChihuahua

Hoi, ik ben een Chihuahua en zoals je weet ben ik de kleinste hond ter wereld. Ik kan goed leven in een kleine ruimte en ik ben voor oudere mensen een echte kameraad. Wel is het van belang dat u mij goed opvoedt, dan ben ik een echte gezelschapshond en kunt u me overal mee naartoe nemen. Ik vind het leuk om mijn baasjes in de gaten te houden, want ik ben ook een beetje nieuwsgierig.

Een Chihuahua is verschrikkelijk lief tegen eigen kinderen, maar ook tegen kinderen die hij niet kent ,maar hou het wel in de gaten dat kinderen het hondje niet aanzien als speelgoed. Hem heel de tijd opnemen in zijn puppytijd zal zich uiten in een onaangenaam karakter. Ten slotte is het geen speelgoed. Apporteer spelletjes met hem doen dat vindt hij namelijk heerlijk en loopt hij niet het gevaar op de grond te vallen en zo breuken op te lopen.

Algemene informatie Chihuahua

De Chihuahua is afkomstig uit Mexico. Door zijn afkomst is de Chihuahua gewend aan warmte, toch kan hij prima tegen het klimaat in Nederland en België. Een vestje of regenjack, wat vaak gebeurd, is daarom echt niet nodig. De Chihuahua is er met korthaar en met langhaar. Indien uw Chihuahua langhaar heeft, moet u deze eens per week borstelen, zo voorkomt u klitten.

chihuahua hondHet is belangrijk is om de Chihuahua, net als andere honden, hem goed op te voeden. Veel mensen denken namelijk dat de Chihuahua agressief is, dit is echter helemaal niet het geval. Dit gedrag is door het baasje zelf gecreëerd, omdat veel mensen een Chihuahua als baby behandelen.

Als ze zich agressief uiten tegenover bezoekers, hebben de baasjes de neiging de hondjes op te nemen. Zo denken de honden dat ze het juiste gedrag vertonen en dat ze de baas zijn op dat moment.

Wel vindt dit beestje het heerlijk om vertroetelt te worden. Deze kleine viervoeter is een echte kindervriend, ze moeten hier eerst wel even aan wennen. De Chihuahua heeft niet zoveel lichaamsbeweging nodig als andere honden. Dit hondje kan best een tijdje het huis niet uit, ze kunnen leren hun behoefte in een krantje te doen.

Schrijf een reactie