Berner sennenhond - Hondenrassen

Berner sennenhond

bernersennenDe Berner sennenhond is groter dan de gemiddelde honden. Hij is gehoorzaam en heeft een goed karakter.

Ik kan waakzaam zijn maar ben ook trouw en vriendelijk. Doordat ik aardig wat beweging nodig heb, kan ik niet in kleine ruimtes leven. Ik vind het leuk als u kinderen heeft, daar kan ik goed mee overweg. Mijn vacht is mooi lang, hierdoor moet ik wel regelmatig gekamd worden. Wilt u een stoere en vriendelijke hond? Kies dan voor mij!

Algemene informatie over de Berner Sennen
De Berner sennen hond is een redelijk grote en krachtige gebouwde berghond afkomstig uit Zwitserland. Het is een zeer oud ras die het Romeinse leger meenam om het meegebrachte vee te drijven. Ook werden deze honden gebruikt als trekdier of als waakhond. Deze hond heeft een zeer trouw en vriendelijk karakter, maar kan ook erg waakzaam zijn.

Het is echter wel een rustige waker en zal dus niet snel blaffen. De Berner sennenhond kan wegens zijn afkomst eigenwijs gedrag vertonen, hiervoor moet u de hond consequent trainen. Dit ras houdt van lekker bewegen en heeft dus ook voldoende ruimte nodig. Houd er rekening mee als u een koopt ,dat u genoeg ruimte heeft voor deze hond en dat u hem genoeg beweging kan geven.

Deze hond is gemiddeld 65 centimeter hoog. De vacht van de Berner sennen hond is lang en golvend, daarom moet deze vacht ook regelmatig gekamd en geborsteld worden. De kleur van de vacht is overwegend zwart met bruine en witte vlekken op de kop, borst en poten.

Een Berner sennen heeft een zuivere witte symmetrische hoofdtekening: Bles, die zich naar de neus toe aan beide zijden tot witte vangtekening verbreedt. De bles mag niet tot aan de vlekken boven de ogen, en de witte snuittekening hoogstens tot aan de mondhoeken reiken.

  • Witte, matig brede, doorlopende keel- en borsttekening.
  • Gewenst: witte voeten, witte staartpunt.
  • Getolereerd: Kleine witte nekvlek

GROOTTE:      

Schofthoogte Reuen: 64 – 70 cm
Ideale grootte: 66 – 68 cm
Schofthoogte Teven: 58 – 66 cm
Ideale grootte: 60 – 63 cm

bernersennen1Het ras heeft weinig genetische variatie waardoor erfelijke ziektes veel voorkomen. Heupdysplasie, elleboogdysplasie, artritis, autoimmuun-ziektes en nierproblemen vormen gezondheidsproblemen voor dit ras. Nierproblemen kunnen grotendeels worden voorkomen door het continu beschikbaar stellen van vers drinkwater. De Berner sennenhond wordt gemiddeld 8 jaar oud.

2 Reacties

  1. Barbaraellen 29 maart 2015
  2. Kees 7 augustus 2019

Schrijf een reactie