Mechelse herder - Hondenrassen

Mechelse herder

Mechelse herderMechelse herder

De Mechelse herder hier. Ik ben een zeer krachtige en actieve hond. Ik doe er alles aan om u en uw spullen te beschermen. Wij zijn erg trouw, intelligent en werkwillig.

Ik houd ervan om lekker buiten te spelen, op deze manier kan ik mijn energie kwijt. Als u op zoek bent naar een krachtige en sportieve hond. Dan pas ik bij u. Ik zal erg gehecht aan u zijn en u goed beschermen. Ik wil graag met u samenwerken!

Een Mechelse herder ook wel de Mechelaar is een hond die zich gemakkelijk aan kinderen kan aanpassen op voorwaarde dat er een constante supervisie is. Hem met kinderen leren omgaan moet je hem van jongs af aanleren door hem een specifieke opvoeding te geven.

Een Mechelse herder heeft nood aan een goede opvoeding en de aangepaste begeleiding. Laat nooit kinderen alleen bij honden, dat is bij eender welke hond van welk ras ook aan te raden. De Mechelse herder is hét voorbeeld van de moderne werkhond die de bevelen van zijn baas tot in de puntjes opvolgt.

Algemene informatie

Een Mechelse herder is een hond met een sterk karakter. Deze hond staat namelijk bekend als: krachtig, atletisch, oplettend, werkwillig, intelligent, waaks en temperamentvol. Dit is dan ook een echte waakhond, die graag zijn baas verdedigt. De Mechelse herder is graag buiten en beweegt graag. Deze hond is amper moe te krijgen.

mechelse-herderDit hondenras wordt om deze reden dan ook vaak als politiehond gebruikt. Ook is het een geweldige sporthond. De Mechelse herder kan ook gebruikt worden als waakhond, verdedigingshond, drugshond, speurhond en lawinehond.

Van oorsprong is de Mechelse herder een drijver van vee. Deze hond heeft veel beweging nodig en moet ook geestelijk zijn bezorgdheid kwijt kunnen. De hond is erg slim en leert snel.

De baas van deze hond moet wel erg consequent zijn en de touwtjes strak in handen hebben, anders kan de Mechelse herder dominant worden.

De vacht van deze krachtige hond is kortharig en is dus makkelijk te onderhouden. Wel haart de vacht veel. De kleur van de Mechelse herder is vaalrood met zwarte punten. Dit ras kan ongeveer 62 centimeter groot worden en kan ruim 25 kilo wegen. De reu is over het algemeen groter en zwaarder.

Schrijf een reactie