Duitse dog - Hondenrassen

Duitse dog

duitse-dogs

Duitse dog

Hallo, ik ben een Duitse Dog. Als u een gezelschapshond zoekt die ook goed waakt, kies dan voor mij! Ik kan ook goed met kinderen en andere honden overweg. Maar het belangrijkste vind ik natuurlijk mijn baas. Ik wil graag bewegen, ik zou het dan ook fijn vinden als u hier rekening mee houdt. Dus bent u op zoek naar een lieve maar toch wel stoere hond waar u lekker mee kunt spelen? Kies dan voor mij of voor een andere Duitse Dog!

duitse-dog grijs

Algemene informatie over Duitse Dog

De Duitse Dog hoort tot de dogachtigen en is één van de grootste honden. Hij is ontstaan uit Tibetaanse doggen, molossers en andere vecht- en jachthonden, dit samen met kruisingen tussen de mastiff en de Ierse wolfshond.

In 1880 kreeg hij officieel de naam Duitse dog en in 1891 werd de standaard door de fci vastgesteld. Andere namen in de volksmond voor deze honden zijn “Deense Dog” , “ulmer dog” of “tijgerdog.

Deze grote hond is kalm en heeft een erg lief karakter. Verder is deze Duitse Dog ontzettend op zijn baas gericht. Het is een echte gezelschapshond en waakt erg goed.

De Duitse Dog is zeer goed met kinderen en met andere honden. In noodsituaties kan de Duitse Dog een gevaarlijke vechthond zijn, terwijl hij eigenlijk amper blaft. Juist omdat deze honden zo intelligent en gevoelig zijn, kunnen ze ook als beveiligingshond opgeleid worden.

duitse-dog puppyAls u een Duitse Dog aanschaft dient u er rekening mee te houden dat deze viervoeter veel beweging nodig heeft. Laat de hond bijvoorbeeld lekker rennen. Fietsen is echter afgeraden vanwege zijn bouw. De reu wordt minimaal 80 centimeter groot en een teefje wordt ongeveer 72 centimeter groot.

De Duitse Dog weeg tussen de 60-80 kilo en wordt gemiddeld 11 jaar. Deze grote hond heeft niet veel vochtverzorging nodig omdat ze kortharig zijn. De kleuren die de Duitse Dog heeft zijn, blauw, zwart wit gevlekt, goudgeel of zwart.

Schrijf een reactie