Shiba - Hondenrassen

Shiba

shiba

Shiba

Waf waf, ik ben een Shiba. Ik heb veel zelfvertrouwen en ben erg nieuwsgierig, maar ook heel vriendelijk en trouw. Als u een huishond zoek, ben ik echt uw ideale hond.

Ik vind het fijn als ik in een gezellig gezin kom, kinderen zijn ook super leuk! Toch spel ik graag de baas over kinderen. Ik heb niet heel veel beweging nodig, hoewel ik het wel fijn vind als ik lekker kan wandelen. Ik ben ook te trainen, zorg wel dat het duidelijk is, want ik ben lekker eigenwijs.

Algemene informatie Shiba

De Shiba komt oorspronkelijk uit Japan en behoort tot de groep van keeshonden en poolhonden. De Shiba maakt een statige indruk, hij beschikt over veel zelfvertrouwen. Er ontgaat hem niets.

De Shiba heeft een opvallende brede kop met dikke wangen en kleine driehoekige oogjes. Hij is een hond met veel zelfvertrouwen, dit zie je ook aan de houding van deze hond. Deze hond is lekker nieuwsgierig en erg trouw. De Shiba is een heel intelligent en vriendelijke hond maar kan ook dienen als een echte waakhond.

Dshiba pupse Shiba is een echte huishond die gek is op de gezelligheid van zijn baasjes en kinderen. De hond is goed te trainen, wel zal u consequent moeten zijn vanwege zijn eigenwijze gedrag. De hond is wat terughoudend naar vreemden.

Met kinderen en kleine huisdieren is de Shiba niet aan te raden of je moet de hond zeer goed op te voeden om nare situaties te voorkomen.

De Shiba schrikt hij niet snel terug van vervelende situaties en als hij moet kiezen, zal hij eerder voor de aanval kiezen dan de vlucht te nemen. Met mensen en dieren uit zijn eigen gezin gaat hij meestal met respect om, maar de Shiba heeft het karakter van een leider.

Dit hondje houdt van beweging maar kan er ook tegen als hij wat minder beweging krijgt. Hij kan heel goed springen en doet graag behendigheidsoefeningen. De Shiba is ongeveer 38 centimeter groot en weegt zo’n tien kilo. De kleur van de Shiba zijn zwart-gepeperd, zwartbruin, rood-gepeperd, effen wit of zwart. De Shiba wordt ook wel eens met een kat vergeleken, vanwege zijn uiterlijk, onafhankelijkheid en zijn werklust waardoor hij zich urenlang kan amuseren.

Schrijf een reactie