Maltezer - Hondenrassen

Maltezer

Maltezer - Hondenrassen

Maltezer

Waf waf, ik ben een Maltezer. Ik behoor tot de groep van de kleine hondenrassen en ben een klein levendig hondje. Ik houd ervan om lekker te bewegen. Natuurlijk vind ik het ook heerlijk om bij u op schoot te liggen. Ik ben graag bij mijn gezin en doe met alles vrolijk mee. U moet wel mijn haartjes lekker borstelen en kammen. Als u mij consequent opvoed, luister ik erg goed. Als u een echte huishond wilt dan zijn wij de ideale hondjes voor u! Wordt u mijn nieuwe baasje?

Algemene informatie

Dit kleine hondje komt oorspronkelijk uit Malta en is de oudste Europese dwerghond. De Maltezer is zeer volgzaam en intelligent. U kunt deze hond prima trainen, deze zal dan erg goed luisteren. Het zijn levendige beestjes die graag bewegen maar het ook heerlijk vinden om op schoot te liggen. Maltezers zijn erg gehecht aan hun baasjes en vinden het niet prettig om lang van hem gescheiden te zijn.

maltezerpupDit beestje is graag bij u en wilt met alles meedoen. De Maltezer is een vrij ingetogen rustige hond, die ook in de stad in een flat kan leven. Hij neemt niet veel ruimte in beslag. U kunt een Maltezer erg goed houden als u kinderen heeft of andere honden. Zorg ervoor dat u dit beestje voldoende beweging geeft, dan kunnen ze hun energie kwijt. De hond is tegen vreemden waaks, maar zal nooit agressief zijn.

De Maltezer heeft een zijden vacht, deze moet u goed bijhouden, door regelmatig te kammen en borstelen. Ook is het nodig om eens in de zoveel tijd naar de trimsalon te gaan. De Maltezer is vaak wit, toch zijn ook andere kleuren mogelijk. Gemiddeld wordt de Maltezer 25 centimeter groot en wegen drie tot vier kilo. U moet regelmatig de tanden van de Maltezer reinigen. Dit kan gewoon met een kindertandenborstel. Ook moet u het beestje eens in de twee of drie weken lekker wassen.

Maltezers zijn over het algemeen gezonde honden en er zijn weinig erfelijke afwijkingen. Een Maltezer kan gemakkelijk tussen de 12 en 15 jaar worden, soms ouder.

Schrijf een reactie