Jack Russell Terrier - Hondenrassen

Jack Russell Terrier

Jack Russell terrier

Jack Russell Terrier

Land van herkomst: Engeland

Gewicht Jack Russell Terrier

Gemiddeld gewicht van de Jack Russell zit tussen de 5 en 8 kilo.

Uiterlijk
De Jack Russell is niet hoger dan 28cm. Ze hebben zowel boven als ondervacht en het is glad of ruw voor. Ze mogen geen krullen of wollige vacht hebben. Het is een witte hond met zwart of bruine aftekeningen. Gestroomde aftekeningen zijn ongewenst.

Karakter
De Jack Russell is een Terrier, dus ook een spontane, actieve en moedige hond. Spelen vinden ze erg leuk. Ze zitten vol zelfvertrouwen en onderschat hun intelligentie niet. Maar ze hebben ook een eigenwijze kant. Ze zijn alert en waaks. Ze kunnen veel blaffen maar met een goede opvoeding kan je dit beperken. De Jack Russell kan zichzelf goed bezig houden maar vinden gezelschap leuk. Ze kunnen goed met kinderen omgaan. Ook andere huisdieren is over het algemeen geen probleem.

Verzorging
Tijdens de verharingsperiode kun je de vacht borstelen om losse haren te verwijderen. Eenmaal per week is voldoende. De ruwharige Jack Russell moet 3 á 4 keer per jaar worden geplukt. Houd de nagels kort.

Opvoeding
Deze hond is zeer geschikt voor een consequent baasje. Honden van dit ras zijn gek op beweging en nemen daarom geen genoegen met driemaal daags een blokje om. Ze rennen graag, houden van graven en vinden balspelletjes geweldig. Hou ze goed in de gaten want ze hebben gauw de neiging om zelfstandig een wandeling te nemen. Leer de hond daarom op zeer vroege leeftijd al naar u toe te komen als u hem roept.

Jack Russell Terrier puppy
Deze hond is zeer geschikt voor een actief gezin. Zoek een leuke en gezonde Jack Russell Terrier puppy bij een erkende fokker.