Dalmatiër - Hondenrassen

Dalmatiër

dalmatier

Dalmatiër

Waf waf, ik ben een Dalmatiër. Je kent me vast wel van de film de 101 Dalmatiërs, door die film ben ik populair geworden. Ik ben een ideale gezins- en gezelschapshond en leer ontzettend snel. Of u nu in een dorp woont of in een stad, ik vind het allebei prima. Wel vind ik het fijn als u lekker buiten speelt met mij. Ik ben erg makkelijk te trainen, ik luister namelijk goed. Altijd enthousiast en zin voor een spelletje. Voor baby’s en hele kleine kinderen is hij minder geschikt, maar dat kan je doortrekken voor de meeste hondenrassen. Op zoek naar een leuke en gezellige hond? Kies dan voor mij.

Algemene informatie: Dalmatiër

Dalmatiërs staan bekend om de film de 101 Dalmatiërs en zijn vacht. Deze hond heeft namelijk een witte vacht met zwarte vlekken. Rond de 19e eeuw begeleidde deze honden in Engeland en Frankrijk koetsen. In Amerika was de Dalmatiër al eerder in trek, hij werd hier ook veel gebruikt als begeleidingshond voor brandweermannen. Andere gekende functies: legerhond, waakhond, herdershond, jachthond.

dalmatiersTijdens de opvoeding van deze honden zal je ook consequent moeten zijn en op zijn minst gezegd volhardend want een Dalmatiër is behoorlijk eigenwijs wat niet wil zeggen dat ze ongehoorzaam zijn. De Dalmatiër blijft lang speels, zelfs op oudere leeftijd zijn ze soms nog een beetje puppy.

Doofheid komt voor bij dit ras, met een een BAER-test kan je dove pups opsporen. Doofheid is geen dodelijke ziekte.

Deze hond is vrij gespierd en heeft een smalle staart. De Dalmatiër is een ideale gezinshond die erg trouw is. Deze hond leert ontzettend snel en doet wat er van hem verwacht wordt. Dalmatiërs zijn geschikt om zowel op het platteland als in de stad te leven, als ze maar voldoende beweging krijgen.

Dalmatiërs hebben een erg groot uithoudingsvermogen. U kunt de Dalmatiër meenemen als u bijvoorbeeld gaat fietsen of paardrijden. De Dalmatiër is iets minder geschikt als waakhond, omdat hij niet erg scherp is en weinig blaft. Ook wordt deze hond haast niet opgeleid als jachthond.

De Dalmatiër heeft amper vachtverzorging nodig omdat deze erg kort is. Gemiddeld wordt de Dalmatiër 60 centimeter groot en het gewicht voor reuen ligt bij de 27-32 kg, voor teven ongeveer 24-29 kg. De gemiddelde levensverwachting bedraagt 12 à14 jaar.

Schrijf een reactie