Airedale Terrier - Hondenrassen

Airedale Terrier

Airedale Terrier

De Airedale Terrier

De Airedale Terrier is een actieve, slimme en speelse hond. Ze zijn waaks en erg gehecht aan hun gezin en baasje. Soms kunnen ze wat eigenwijs zijn, maar ze blaffen weinig. Met kinderen kan de Airedale Terrier prima omgaan. Met huisdieren zoals kippen en konijnen kunnen ze goed opschieten nadat ze een goede opvoeding hebben gekregen. Ten opzichte van andere honden kunnen ze wat dominant zijn.

Land van herkomst: Engeland

Gewicht
Ze wegen ongeveer rond de 20 kilo

Uiterlijk
De schofthoogte van de reuen ligt tussen de 58 tot 61 centimeter, bij teven ongeveer 56 tot 58 centimeter. De Airedale Terrier heeft een harde en draadachtige bovenvacht. De ondervacht is zacht en korter. De haren kunnen kronkelig of licht gegolfd zijn maar mogen absoluut niet krullen. Ze hebben een tan-kleurig met zwart of grijs rugdek. Ook de bovenkant van de staart is zwart of grijs van kleur. Een paar witte aftekeningen op de borst zijn toegestaan. De ogen zijn donker van kleur.

Verzorging
De vacht van de Airedale Terrier moet ongeveer twee keer per jaar geplukt worden zodat er nieuwe haren kunnen komen. Daarnaast is het voldoende om de hond één keer per week goed te borstelen. Knip wanneer het nodig is de beharing tussen de voetzolen bij.

Opvoeding
Honden van dit ras zijn erg slim, ze leren graag en snel. Geef ze zoveel mogelijk afwisselende oefeningen zodat ze zich niet vervelen. Als u teveel vraagt van de hond zal hij koppig kunnen worden. Dit werkt dus niet motiverend. Ook beweging is belangrijk voor deze speelse honden. Naast de dagelijkse wandelingen is het handen om ook met de hond in de tuin te spelen. Ze zijn dol op balspelletjes, zwemmen en apporteren. Zodra de Airedale Terrier is uitgegroeid kan hij ook naast de fiets lopen.

Lees meer over dit hondenras