Labradoodle - Hondenrassen

Labradoodle

Labradoodle

Labradoodle

Hoi hoi, ik ben een Labradoodle. Ik ben een ontzettend leuke en gezellige hond. Sommige mensen zeggen dat ik er grappig uitzie, misschien is dit ook wel een beetje zo.

Ik ben erg sociaal voor elk mens en elk ander dier. Verder ben ik ontzettend dol op aandacht, alleen zijn vind ik namelijk niet zo heel leuk. Bent u allergisch? Dan heeft u van mij geen last! Wilt u een leuk en sociaal hondje? Kies mij. Ik maak u vrolijk!

Algemene informatie: Labradoodle

De Labradoodle, ook bekend onder de naam labradoedel is een erg, vrolijke en gezellige hond en ziet eruit als een lief en trouw knuffeldier. Deze hond blijkt ook een oplossing te zijn voor mensen die allergisch zijn, Labradoodles zijn namelijk allergie vriendelijk. Ideaal dus als u allergisch bent maar toch graag een hondje wilt.

Deze leuke hond gaat goed samen met kinderen en ook met andere honden. Het is dan ook een uitstekende familiehond, maar kan ook als hulphond worden ingezet bij kinderen met autisme bijvoorbeeld. De Labradoodle houdt van lekker bewegen en vindt het leuk als hij uitdagingen krijgt.

LabradoodleLabradoodles kunnen moeilijke eters zijn, u zult daarom op zoek moeten gaan voor het juiste voer. U zult de vacht van de Labradoodle goed moeten verzorgen, hoewel de hond amper uithaart, klit zijn vacht namelijk wel snel. Sommige Labradoodles hebben een wollenvacht, terwijl andere een fleecevacht hebben.

De vacht van de Labradoodle is er in veel verschillende kleuren, namelijk: zwart, chocolade, zilver, rood, abrikoos en crème. Je hebt ook tweekleurige Labradoodles. Deze hondjes zijn er in verschillende maten, de kleinste Labradoodle is namelijk ongeveer 40 centimeter groot en weegt ongeveer 12 kilo. De grootste Labradoodles zijn ongeveer 60 centimeter goot en wegen 27 kilo.

Medisch: De Labradoodle is een kruising tussen een labrador en poedel. Door het kruisen van deze twee rassen moet men rekening houden met de rastypische ziektes van zowel labradors als poedels.  De heupdysplasie van de labrador en de oogproblemen en de Ziekte van Addison die kan voorkomen bij de poedel.

Bij de aankoop van een puppy is het aan te raden een betrouwbare en erkende fokker te zoeken die weet hoe dit ras te fokken. Vraag tevens naar attesten van de dierenarts waaruit blijkt dat de ouderdieren getest zijn op bovenvermelde ziekten.

Let wel op, en dat geldt voor ieder ras dat wij bespreken, dat je nooit zeker bent een perfect en gezonde puppy (zonder fouten) mee naar huis te krijgen. Zelfs de beste en duurste testen kunnen dat niet uitsluiten. Niemand is perfect, en daar horen alle diersoorten bij. (De hond wordt door de overkoepelende organisatie FCI niet als ras erkend.)

Schrijf een reactie