Tibetaanse terriër - Hondenrassen

Tibetaanse terriër

Tibetaanse-terrier

Tibetaanse terriër

Hi, ik ben een Tibetaanse terriër. Ik ben een erg speels en vrolijk hondje met een zeer goed springvermogen. Ik houd ervan om lekker bij mijn baasjes te zijn. Ik houd van lekker rennen en ben erg snel. Ik vind het leuk als u met mij gaat wandelen, op deze manier kan ik mijn energie kwijt. Natuurlijk vind ik het ook lekker om heerlijk op de bank te luieren of op schoot bij het baasje te zitten.

De Tibetaanse terrier kan binnen en buiten in gematigd koude klimaten leven, maar toch ligt hij liever bij de kachel. Hij is heel leergierig en leert snel bevelen opvolgen (als hij er zin in heeft). De Tibetaanse terriër denkt soms dat hij een kleine knuffelhond is. Op zoek naar een leuke gezelschapshond? Dan ben ik echt een leuk hondje voor u!
Tibetaanse-terrier

Algemene informatie

Een Tibetaanse terriër is zachtaardig en dient ook zo opgevoed te worden, maar blijf altijd consequent want soms kan hij ook wel eens eigenwijs doen. Dit karaktertrekje heeft hij een beetje zoals alle Tibetaanse rassen. In Tibet werd deze hond gebruikt om de monniken langs besneeuwde bergwanden te begeleiden voor een veilige terugreis.  Regelmatig liepen ze over de daken van huizen.

De Tibetaanse terrier is de enige hond dat een zoolganger is. Dit houdt in dat het net zo plat op de voeten staat als een mens. Vroeger werd dit ras gebruikt door nomaden om het vee bergpas drijven. Nu kan de Tibetaanse terrier goede prestaties halen op de behendigheidsbaan, hier kan het beestje zijn flexibiliteit en springvermogen in kwijt.

De Tibetaanse terriër bezit een dubbele lange vacht die goed onderhouden moet worden. Als u het borstelen niet bijhoudt, zal dit flink gaan klitten. Dit hondenras is er in veel verschillende kleuren, namelijk: zwart, wit, wit-zwart, goudkleurig, crème, driekleurig, grijs of rookkleurig. Een Tibetaanse terriër wordt ongeveer 38 centimeter hoog en weegt ongeveer 12 kilo.

Schrijf een reactie