Samojeed - Alles over de Samojeed - Hondenrassen

Samojeed

Samojeed hondenrassenSamojeed

Somojeed is een gehoorzaam maar soms een behoorlijke koppige hond. Wel vrolijk en aangenaam in omgang.

Land van herkomst: Noordwest-Siberië

Gewicht
De Samojeed weegt tussen de 22 en 30 kilo.

Uiterlijk
De schouder hoogte van reuen ligt rond de 57 centimeter, en die van teven ligt rond de 53 centimeter. Ze hebben een korte, zachte en dichte ondervacht. De bovenvacht is hard en stug. Ze komen voor in de kleuren; wit, crème of wit met biscuitkleurige aftekeningen. De neus is zwart, maar kan wat lichter van kleur zijn in de winter. De ogen zijn donkerbruin.

Karakter
Het zijn vriendelijke, vrolijke en slimme honden. Ze zijn gehoorzaam maar kunnen soms behoorlijk koppig zijn. Ze blaffen graag en zijn redelijk waaks. Maar dat geld niet voor elke Samojeed. Ze zijn zachtaardig en kunnen het goed vinden met kinderen. Onbekenden worden over het algemeen genegeerd. De samojeed heeft een eigenzinnig karakter, is vriendelijk, vrolijk en gehoorzaam maar nooit slaafs. Met de opvoeding moet al heel vroeg begonnen worden en veel variatie in commando’s houdt hem alert.

Verzorging
Honden van dit ras hoeft u niet veel te borstelen, dit kan zelfs schadelijk zijn voor de ondervacht. Verwijder in de verharingsperiode de dode haren met een grove kam. Houd de nagels kort. Voorzie op de slaapplaats van de Samojeed een hondenkussen of een platte hondenmatras dat groot genoeg is voor de omvang van de hond.

Opvoeding
Deze hond heeft een consequent baasje nodig, maar wees niet te hard voor dit ras. Begin zo vroeg mogelijk met de opvoeding en geef de hond zoveel mogelijk verschillende oefeningen. Socialiseer de Samojeed zo vroeg mogelijk met andere huisdieren. Ze hebben veel beweging nodig, als u hem dit geeft zal de Samojeed rustig zijn in huis. De Samojeed wenst zicht een sportief baasje. Activiteiten zoals naast de fiets lopen is erg geschikt.

Puppy-info

Voor de aanschaf van een Samojeed puppy met stamboom kopen ga je best eerst ten rade bij een erkende fokker, een Samojeed kennelclub of rasvereniging. Deze mensen zijn het best geplaatst u meer informatie te geven over dit bijzonder hondenras.