Engelse Springerspaniël - Hondenrassen.eu

Engelse Springerspaniël

E Springerspaniël

Engelse Springerspaniël

Woef woef, ik ben de Engelse Springerspaniël. Ik ben een zeer vriendelijk hondje met een erg goed karakter. Ik heb ontzettend veel energie en houd van lekker spelen, ook kan ik dit goed samen met uw kinderen of uw andere dieren.

U kunt mij erg makkelijk opvoeden, soms word ik zelfs ingezet als jachthond. Ik heb mooie lange haren, daarom moet u mij af en toe kammen. Als u een lieve gezelschapshond zoekt, ben ik uw ideale hondje.

Algemene informatie: Engelse Springerspaniël

Sinds de Middeleeuwen is de Engelse Springerspaniël al bekend. Dit ras behoort tot de staande- en jachthonden. Zijn taak tijdens het jagen was het opjagen van het wild, wat ze springend doen. Hier hebben ze dan ook hun naam aan te danken. Ook adopteert de Engelse Springerspaniël het wild tijdens het jagen.

Dit leuke hondje is eenvoudig op te voeden, de Engelse Springerspaniël is namelijk een erg intelligent en vriendelijk. Een hond met een erg goed karakter die weinig tot niet blaft. Deze honden worden ook vaak ingezet als therapie hond.

ESpringerspaniëlDeze hond behoort tot één van de intelligentste honden die er zijn. De Engelse Springerspaniël is erg goed met kinderen en kan ook goed met andere honden overweg. Deze vrolijke hond heeft veel beweging nodig en is ook graag buiten. Deze jachthond is erg behendig en blinkt uit in apporteren, gehoorzaamheid, fly-ball, tracking, en natuurlijk bij de jacht.  Een puppy Engelse Springerspaniël is speels en volgzaam. Eens de puppy echt weet wat hij doet heeft hij veel aandacht en stimulatie nodig.

De Engelse Springerspaniël heeft een gladde en langharige vacht. De kleur is leverkleurig met wit of zwart met wit. Sommige Engelse Springerspaniëls hebben bruine aftekeningen. Deze vacht moet wel regelmatig gekamd worden. Naast het borstelen en kammen en het verwijderen van klitten moeten ze van tijd tot tijd getrimd worden. Het is aan te raden de hond regelmatig bij te knippen. Hier volg je best het trimschema voor deze hondenrassen. Ga eens op bezoek naar een trimsalon en neem natuurlijk de puppy mee. Een eerste kennismaking is op veel plaatsen gratis. De Engelse Springerspaniël is ongeveer 51 centimeter groot en weegt rond de 23 kilo. Deze hondjes worden ongeveer 12 tot 14 jaar oud.

Schrijf een reactie