Dobermann - Hondenrassen

Dobermann

dobbermann

Dobermann

Hallo, u spreekt met de Dobermann. Ik ben een temperamentvolle hond, maar als u mij consequent opvoedt, ben ik erg gehoorzaam. Ik houd van spelen, soms speel ik wel eens te wild. U moet mij lekker buiten laten spelen, anders kan ik mijn energie niet kwijt. Zorg ook dat ik in huis wat ruimte heb. Mijn vacht heeft weinig verzorging nodig, enkel als ik in de modder heb gespeeld.

Tolereer geen dominant gedrag van je hond. Voor kinderen kan hij lief en beschermend zijn, maar dit vraagt wel de juiste opvoeding. Hij moet heel duidelijk weten dat ook kinderen boven hem staan in de roedel. Dit is soms moeilijk aan zijn verstand te brengen. Als u een stoere hond zoekt en je bent een goede trainer, kies dan voor mij!

Algemene informatie: Dobermann

In 1860 werden er door de Duitser Karl Dobermann verschillende honden gefokt, het doel was om waak- en begeleidingshonden te krijgen die mooi en fel van karakter moesten zijn. Hij kruiste hier Pinchers met grote blauwe doggen en nog enkele andere honden. Uiteindelijk kwam de Dobermannpincher. Dobermannen zijn echte temperamentvolle en slimme honden. Ook kunnen deze viervoeters soms dominant en agressief gedrag vertonen. Indien u deze hond goed en consequent opvoedt, zijn het zeer gehoorzame honden. Omdat deze honden erg gehoorzaam zijn en beschikken over een scherpe reukzin, worden ze vaak ingezet bij de politie.

dobermanDe Dobermann is een werkhond, dat wil zeggen dat ze dienstverlenend zijn b.v. door de eigendommen van zijn baas te verdedigen. Hierdoor moet de hond bepaalde eigenschappen bezitten, zoals standvastigheid, onomkoopbaar en moed. Hij moet trouw en aanhankelijkheid betonen aan zijn baas en zijn gezin.

De Dobermann kan soms iets te wild spelen, maar dit is een kwestie van opvoeding. Zorg dat deze hond veel beweging krijgt zodat hij of zij zijn energie kwijt kan. Let wel op dat hij een correcte opvoeding krijgt. Wanneer de Dobermann vindt dat u geestelijk lager staat dan hij wat betreft moed, doorzettingsvermogen, positief optreden enz…, aanziet hij jou voor iemand die lager in rang staat. Hij kent dan geen natuurlijk ontzag meer voor u! Dit is bij alle honden zo.

Let op : “blauwe” en “isabelle” kleurige Dobermanns zijn niet meer “erkend” volgens de RASSTANDAARD. Daaruit volgt dat voor deze variëteit wel een stamboom afgeleverd wordt maar met de melding “niet geschikt voor de fok” en eveneens worden Dobermanns met deze kleuren niet toegelaten op shows of andere wedstrijden.

Reuen zijn ongeveer tussen de 68 en 72 centimeter groot en wegen rond de 40-45 kilo. Teefjes zijn 63 tot 68 centimeter groot en wegen 32 tot 35 kilo. De kleuren van de Dobermann zijn: bruin, zwart en blauw met roestbruine vlekken. De vacht van de Dobermann heeft weinig verzorging nodig, het haar is namelijk kort, hard en dicht.

Schrijf een reactie