Husky - Hondenrassen

Husky

Husky - huskypup

Husky

Waf waf, hier spreekt de Husky. Ik kan met zowel mensen als met andere dieren goed overweg. Ik sta bekend als een hele intelligente en vrolijke hond. Helaas ben ik niet zo’n goede waakhond.

Ik sta bekend om mijn snelheid, ik ben erg goed in sledehondensport. Ik vind het fijn als ik mijn energie kwijt kan, laat me lekker rennen. Vergeet niet dat u mijn vacht regelmatig moet kammen of borstelen en ik stel de nodige eisen aan mijn baas.

De Siberische Husky wil elke dag zijn beweging en kan niet tegen eenzaamheid. Als hij te lang alleen moet verblijven is het huis te klein en begint hij te jammeren en te huilen. Deze schat is dus niet geschikt voor iedereen.

Algemene informatie: Husky

Husky - sledehondenDe Husky, ook wel Siberische Husky genoemd, is afkomstig uit Siberië en is gefokt door Chukci-stammen. Deze Husky hond behoort bij de keesachtigen en poolhonden. In het begin van de 19e eeuw kwam de Husky naar Alaska. Husky’s worden ook wel eens gezien als oersterke en taaie sledehonden, net zoals de Alaska Malamute. Vroeger werden deze honden ingezet voor vervoer en bij verschillende reddingsoperaties. Toch zijn deze viervoeters vriendelijke huishonden.

Husky’s zijn hele lieve honden voor kinderen, ook kunnen ze goed overweg met andere dieren. Deze hond is erg onafhankelijk, energiek, vrolijk en zeer intelligent. Juist omdat deze hond tegen iedereen zo vrolijk is, is het een slechte waakhond. Hoe meer mensen of honden in zijn omgeving, hoe leuker het is voor hem, dan is het feest.

Deze vrolijke hond staat bekend om zijn snelheid en is dan ook een uitstekende hond als u aan sledehondensport wilt doen. Hij is een middelgrote werkhond met een krachtige, maar sierlijke bouw, heeft een middelmatig stevige en goed bevacht lichaam, de rechtopstaande oren en de sikkelvormig gebogen, over de rug gedragen vossenstaart wijzen op de noordelijke erfenis van de bekwame sleehond. De Husky is een roedeldier en vindt het heerlijk om gezelschap te hebben.

Veel Husky’s hebben blauwe ogen, het is ook mogelijk dat ze een blauw en bruin oog hebben. Een Husky is gemiddeld tussen de 50 en 59 centimeter groot en weegt tussen de 17 en 27 kilo De kleuren van Husky’s zijn grijs, zwart, wit, geelbruin of donkerbruin. Deze viervoeter moeten regelmatig geborsteld en gekamd worden omdat ze een vrij dichte vacht hebben. Een Husky wordt gemiddeld 12 jaar.

2 Reacties

  1. igor 22 november 2016

Schrijf een reactie