Groenendaeler - Hondenrassen

Groenendaeler

groenendaeler

Groenendaeler

Hoi hoi, ik ben een Groenendaeler. Ik ben ontzettend intelligent, gevoelig en ik houd van werken. Daarnaast ben ik ontzettend gehecht aan mijn gezin. U moet mij vanaf pup goed opvoeden, dan ben ik later een erg leuke en stabiele hond.

Ik houd van ravotten en spelen. Om mijn energie kwijt te kunnen, kunt u ook met mij fietsen of zwemmen. Ik kan tevens goed met kinderen overweg, dus ik pas prima in uw gezin!

Algemene informatie Groenendaeler

Een Groenendaeler komt uit België en is sinds 1868 erkend. Deze honden behoren tot de Herdershonden. Door kruisingen met verschillende Herders is de Groenendaeler ontstaan. Men zegt dat deze hond is ontstaan door een kruising met een zwarte teef met witte vlekken en een Schaapherder reu, voor zijn goede eigenschappen. Deze hond is erg energiek, gevoelig en erg beweeglijk. Deze prachtige honden waren ook dikwijls te vinden op Vlaamse boerderijen en dienden om de boerderij te bewaken. De Groenendaeler houdt van werken, is slim en zijn gehecht aan hun gezin.

Vacht: Een groenendaeler kan ook goed tegen de koude door zijn dikke vacht. Natuurlijk is hier wel wat werk aan, dagelijks borstelen, dit is nodig om de vacht klitvrij te houden. De Groenendaeler verhaard zwaar en het verzorgen is bijzonder belangrijk in deze tijd. Hun vacht is een dubbele vacht. De bovenvacht blijft grove toch zacht en de ondervacht moet dicht en pluizig zijn.

Deze hond moet vanaf het begin goed gesocialiseerd worden, laat hem kennis maken met andere mensen, dieren en plaatsen. Het is belangrijk dat zijn zelfvertrouwen versterkt wordt. Wanneer dit allemaal lukt, heeft u een zeer stabiele hond. Omdat de Groenendaeler erg intelligent is, leren ze snel. Houd er wel rekening mee dat het een erg gevoelige hond is, dit vereist een zachte opvoeding.

De Groenendaeler heeft genoeg beweging nodig, dan is hij in huis rustig. Ze vinden het heerlijk om lekker te spelen, te apporteren of te ravotten. De Groenendaeler is tussen de 56 en 68 centimeter groot en weegt rond de 28 kilo. Leeftijd tussen 12 en 14 jaar.

Schrijf een reactie