Foxterriër - Hondenrassen

Foxterriër

foxWaf waf, u leest nu meer informatie over mij, de Foxterriër. Vroeger deed ik al jagen, dat vind ik nu nog steeds erg leuk. Ik ben erg waakzaam en ontzettend lief voor kinderen. Als u mij goed opvoedt, verlies ik mijn vervelende streken. Ik zou het heel leuk vinden als u me lekker laat apporteren, dit vind ik echt heel leuk, want ik heb wat beweging nodig! Zoekt u een leuke gezinshond? Kies dan voor mij of één van mijn vriendjes!

Algemene informatie: Foxterriër

De Foxterriër komt uit Groot-Brittannië en was in de jaren twintig erg in trek. De Foxterriër werd in 1800 bekend als gladharige hond, later in de 19e eeuw werd de ruwharige variant bekend. Het blijkt dat het voorvoegsel “Fox” al in de 14e eeuw gebruikt werd, omdat hij toen als jachthond bij de vossen- en dassenjacht gebruikt werd. De Foxterriër wordt ook wel eens gebruikt als rattenvanger. Alles wat beweegt is voor hem de max.

Jaagt op mollen, muizen, konijnen, hazen en natuurlijk vossen. Hij is vriendelijk en aanhankelijk, eist steeds aandacht en profiteert van zwakheden. Toch is het een goede waker, maar toont wel geen verdedigingsdrang. De foxterrier is een natuurhond gebleven en heeft als huishond niets van zijn scherpte en speelsheid verloren.

De Foxterriër is een waakzame en leergierige hond. Hij past prima in een gezin, omdat Foxterriërs erg lief zijn voor kinderen. Deze kleine viervoeter heeft wel veel beweging nodig en is fan van apporteren. Als u de Foxterriër consequent opvoedt, kan hij vervelende trekjes zoals keffen, eigengereidheid en het ravotten met andere honden afleren. Naar andere honden kan de Foxterriër wat dominant gedrag vertonen, hierdoor durft hij ook regelmatig een gevecht aan te gaan. Maar dit is met een goede opvoeding ook te verhelpen. De Foxterriër wordt tussen de 36 en 39 centimeter groot en weegt tussen de zeven en negen kilo. Dit hondje is wit met bruine of zwarte aftekeningen. De leeftijd wordt op een gemiddelde van 14 jaar geschat.

Schrijf een reactie