Akita Inu - Rasbeschrijving en verzorging - Hondenrassen

Akita Inu

Akita Inu

Akita Inu

De Akita Inu kan niet altijd even goed omgaan met andere honden, dit komt omdat ze wel eens dominant zijn. Ook is het belangrijk om dit hondenras te socialiseren met andere huisdieren zoals katten en andere dieren. Ze hebben namelijk een jachtinstinct. Met kinderen kan de Akita Inu goed opschieten.

Land van herkomst: Japan

Gewicht
De Akita Inu weegt tussen de 35 en 40 kilogram.

Uiterlijk
De schouderhoogte ligt ongeveer tussen de 61 3n 67 centimeter. Ze hebben een dichte, grove en rechte vacht. De toegestane kleuren zijn; rood, wit, gestroomd en sesam. Alle kleuren behalve witte honden moeten urajiro bezitten. Dit is een witachtige kleur. Een zwart masker is niet toegestaan. De ogen zijn donker van kleur.

Karakter
Akita Inu’s zijn slimme en vriendelijke honden. Ze zijn onafhankelijk maar soms ook een beetje dominant. Het zijn zeer goede waakhonden en nemen het op voor de mensen die ze liefhebben. Ondanks dat ze zo waaks zijn, zal je geen last hebben van geblaf.
Met andere honden kan de Akita Inu niet altijd even goed omgaan, dit komt omdat ze wel eens dominant zijn. Ook is het belangrijk om de Akita Inu te socialiseren met andere huisdieren zoals katten. Ze hebben namelijk een jachtinstinct. Met kinderen kan de Akita Inu goed opschieten.

Verzorging
Honden van dit ras hebben voldoende vachtverzorging nodig. Ze maken 2 keer per jaar een hevige verharingsperiode mee. Het is goed om tijdens de verharingsperiode de hond goed te kammen. Dit zorgt ervoor dat de dode haren uit de vacht worden verwijdert. Buiten de verharingsperiode kan de vacht een keer per week geborsteld worden.

Opvoeding
Dit hondenras heeft een baasje nodig die stevig in zijn schoenen staat. Een consequente opvoeding is erg belangrijk, maar met slaan en schreeuwen bereikt u weinig. Akita Inu’s leren graag, geef ze daarom zoveel mogelijk afwisselende oefeningen. Zo verveelt de hond zich niet.

Puppy-info

Voor de aanschaf van een Akita Inu puppy met stamboom kopen ga je best eerst ten rade bij een erkende fokker, een Akita Inu kennelclub of rasvereniging. Deze mensen zijn het best geplaatst u meer informatie te geven over dit bijzonder hondenras.

Kies een hondenras dat bij u past en wat is het budget

Wat kost een hond op één jaar, hoeveel kan ik uitgeven aan hondenspeelgoed, wat is de kostprijs van hondenvoeding, grote hondenrassen eten merkelijk meer dan kleine hondenrassen. Zo zijn er elk jaar kosten voor de dierenarts, een vachtverzorging in het trimsalon, nu en dan een nieuwe hondenmand en als je op reis gaat moet er eventueel een hondenoppas voorzien worden. Maak en klein lijstje en tel alle kosten samen. Doe de berekening voor een grote, middelmatige en kleine hond. Zo kom je niet voor budgettaire verassingen te staan.

Akita Inu puppy