Poedel - Hondenrassen

Poedel

poedelPoedel

Hoi hoi, u leest hier informatie over mij, de Poedel. Ik ben een zeer sociaal en vriendelijk hondje en voer graag opdrachten voor mijn baasje uit. Mijn vacht groeit heel mijn leven door, daarom dient mijn vacht regelmatig verzorgd te worden of zal ik langs een trimsalon moeten.

Heeft u kinderen? Leuk, ik vind kinderen namelijk heel gezellig. Ik ben eenvoudig op te voeden, dat maakt mij een hele makkelijke hond. Daarom kan ik ook zo goed overweg met kinderen.

Algemene informatie: Poedel

witte poedel

De Poedel is een erg atletische hond en beweegt zeer soepel. Poedels zijn zeer intelligent en leergierige hondjes. U kunt dit hondje daarom ook goed inzetten als voor werk of sport.

Poedels zijn totaal niet agressief, ze staan juist bekend om hun sociale en vriendelijke karakter. Dit vrolijke hondje voert graag opdrachten uit voor zijn baasje en gaan graag nieuwe uitdagingen aan. De Poedel is erg goed met kinderen.

De Poedel heeft een gemiddelde lichaamsbeweging nodig. Het liefste willen deze beestjes zich één keer per dag lekker los kunnen gaan, zodat ze hun energie kwijt kunnen. De vacht van een Poedel groeit zijn hele leven door en vergt daarom verzorging, dit ligt echter wel aan de soort Poedel die u kiest.

Er zijn verschillende soorten poedels:
De toypoedel is meestal omstreeks 25 cm en de maximum schofthoogte is 28 cm.
De dwergpoedel heeft een schofthoogte van 28 tot 35 cm.
De middenslagpoedel heeft een schofthoogte van 35 tot 45 cm.
De koningspoedel heeft een schofthoogte van 45 tot 60 cm. De officiële naam van de koningspoedel is grote poedel.

De naam koningspoedel is afkomstig van de grote witte poedel in koordenmodel. De koorden zouden dan als een koningsmantel of een nertsmantel over de grond slepen, vandaar de naam koningspoedel. In Nederland en België gebruiken ze de naam standaardpoedel voor de grootste soort van de poedels, in het Engels: standard poodle.

poedel van groot naar klein

Een echt showmodel Poedel zoals hier op de foto heeft wel veel vachtverzorging nodig. De poedel moet regelmatig langs de trimsalon. De kleuren van de Poedel kunnen zwart, wit en bruin zijn of apricot, rood en grijs. De Poedels zijn er ook in verschillende groottes, de kleinste poedel is ongeveer 25 centimeter groot. De grootste poedel is ongeveer 60 centimeter groot.

1 Reactie

  1. Alexey 29 maart 2015

Schrijf een reactie