Australian Shepherd - Hondenrassen rasbeschrijving - Hondenrassen

Australian Shepherd

Australian-Shepherd

Australian Shepherd

Land van herkomst: Verenigde Staten

Gewicht
Het gewicht van de Australian Shepherd ligt tussen de 18 tot 29 kilo.

Uiterlijk
De schouder van de reuen liggen tussen de 50 en 58 centimeter en die van de teven 45 tot 53 centimeter. Ze kunnen licht gegolfd of rechte vacht hebben. De vacht van de Australian Shepherd is weerbestendig. Ze komen voor inde kleuren red-merle, blue-merle, zwart of bruin. De honden met een witte kraag mag het wit niet verder doorlopen dan de schoft. Blauwe ogen komt het meeste voor bij de Australian Shepherd, maar bruine ogen zijn ook toegestaan.

Karakter
De Australian Shepherd is een slimme hond die graag leert. Het zijn waakse honden maar blaffen alleen als het nodig is. Ze zijn gek op hun baasje. Ze kunnen het goed vinden met andere huisdieren. Ook met kinderen kunnen ze goed opschieten. Hij zet zijn gezin op nummer één maar doordat hij zo waaks is, is het geen allemans vriend.

Verzorging
Eenmaal per week borstelen is voldoende. Maar kam zijn haar iedere dag tijdens de verharingsperiode. Minstens een keer per maand moeten de nagels van de hond geknipt worden. De tanden hebben natuurlijk ook hun dagelijkse tandverzorging

Opvoeding
De Australian Shepherd is makkelijk op te voeden omdat ze erg snel en graag leren. Houd hem bezig met afwisselende oefeningen. Als de Australian Shepherd zich verveelt zal hij zichzelf bezighouden, dit is niet altijd positief. Zorg dat hij genoeg beweging krijgt, anders kan hij zich vervelend gedragen in huis. Ze houden van rennen, zwemmen, spelletjes spelen, etc. en dus zeer geschikt voor een sportief baasje.

Beweging

Een Australian Shepherd heeft dan ook beslist een uitlaatklep nodig om zijn energie kwijt te kunnen! Hierdoor is hij uitermate geschikt voor mensen die van lange wandelingen houden maar ook om mee te gaan naast het paard of aan de fiets. Deze minder populaire herdershonden zijn uitermate sportief, hou hier rekening mee bij de aanschaf van een puppy.

Ben je niet zo sportief, dan kan je beter een hond nemen die het wat rustiger aan doet zoals een Engelse cockerspaniël of een een Franse bulldog

Zoek een korte hondennamen voor een Australian Shepherd. Gebruik een aangename, maar duidelijke roepnaam. Denk goed na over de naam die je wil geven aan je hond. Een perfecte naam bij een perfecte hond is de boodschap. Op die manier kan je tijdens het trainen bepaalde commando’s gemakkelijk en duidelijk overbrengen.