Dashond of Teckel - Hondenrassen

Dashond of Teckel

Dashond of Teckel

Dashond of Teckel

Hi, ik ben een dashond maar de meeste mensen noemen mij een Teckel, mijn vacht kan kort- ruw- of gladharig zijn. Ik hecht erg aan mijn baasje en barst van de energie. Ik houd daarom erg van apporteren en balspelletjes en als ik eenmaal volwassen ben dan zal ik goed waken over uw spulletjes.

Ik kan een beetje eigenwijs zijn en ik heb daarom een consequente en geduldige opvoeding nodig. Door mijn kleine formaat en gewicht van ongeveer 4 kilo ben ik een gemakkelijke gezinshond.

Algemene informatie

De Dashond, ook wel bekend als de teckel, behoort tot de kleinere hondenrassen. Zijn gespierde lange krachtige lichaam maakt deze hond tot een uitstekende jachthond. dashondDe Dashond komt van origine uit Duitsland en werd daar vooral ingezet voord de jacht op dassen. Daar heeft dit ras zijn naam dan ook aan te danken.

Dashonden zijn er in drie groepen; langharig, kortharig en ruwharig. De kortharige heeft de meeste energie, terwijl de ruwharige het grootste jachtinstinct heeft. Deze honden zijn vanwege hun jachtinstinct erg fanatiek en kunnen zich uitstekend vermaken met allerlei speeltjes.

Teckels zijn kortbenige honden die in drie verschillende grootteslagen voorkomen:
Kaninchendashond: borstomvang tot 30 cm, gewicht variërend tussen 4 en 5 kilo.
Dwergdashond: borstomvang van 30 t/m 35 cm, gewicht variërend tussen 6 en 7 kilo.
Standaarddashond: borstomvang boven de 35 cm, gewicht tot maximaal 9 kilo.

dashondWilt u de hond leren apporteren? Ze zijn er dol op! Ondanks dat dit ras oorspronkelijk is ingezet tijdens jacht zijn het tegenwoordig geweldig gezellige en waakzame gezinshonden. De langharige Dashond is een echt gezelschapsdier maar heeft veel beweging nodig om zijn energie kwijt te kunnen en niet verveeld te raken.

U moet ook een beetje rekening houden met het jachtinstinct; ze zijn energiek en eigenwijs. Met voldoende training en geduld kunt u een dashond echter uitstekend trainen.

Schrijf een reactie