Affenpinscher - Hondenrassen

Affenpinscher

Affenpinscher

Affenpinscher

Land van herkomst: Duitsland

Gewicht
Het gewicht ligt tussen de 3 tot 5 kilo.

Uiterlijk
De schouderhoogte ligt tussen de 25 en 30 centimeter. De Affenpinscher heeft volle harde warrelig haar. Honden va dit ras komen voor in het zwart soms met bruine kleurtjes. De ogen moeten donker van kleur zijn.

Karakter
De Affenpinscher is een vriendelijke hond en erg trouw aan zijn baasje en gezin. Ze zijn erg waaks en beschermen hun gezin graag. Deze mooie hond laat zijn stem graag horen! Affenpinschers kunnen goed met kinderen omgaan mits hij niet word geplaagd. Met andere honden kunnen ze ook goed omgaan, alleen hebben ze liever niet een baasje met andere honden. Ook het omgang met andere huisdieren zal geen problemen op leveren. Ten opzichte van onbekenden kunnen ze afstandelijk zijn.

Verzorging
De Affenpinscher moet twee keer per jaar of vaker geplukt worden. De oude haren worden met de hand uit zijn vacht geplukt zodat er nieuwe haren kunnen groeien. De baard en snor moet zo nu en dan uitgekamd worden. Houd de ogen vrij van overtollig en lang haar.

Opvoeding
Dit hondenras zijn slimme honden die snel en graag commando’s aanleren. Honden van dit ras hebben een consequent en duidelijke baasje nodig. Het is belangrijk om de hond afwisselende oefeningen te geven zodat hij zich niet verveelt. Beweging is belangrijk, heeft een keertje geen tijd om de hond uit te laten dan zal de Affenpinscher zich aan u aanpassen.

Op zoek naar een Affenpinscher puppy. Koop steeds een Affenpinscher puppy bij een erkende fokker.