Golden retriever - Hondenrassen

Golden retriever

golden retrieverHallo, ik ben een Golden retriever. Ik ben inzetbaar als jachthond, showhond of als een echte gezinshond. Ik ben erg intelligent en vriendelijk. Daarnaast vind ik het fijn om lekker te bewegen en apporteer ik graag. Ik kan soms wel lekker eigenwijs zijn, maar ben goed te trainen. Ik vind het leuk om lekker te spelen en ben ook goed met kinderen. Er kan tussen mijn vacht veel modder en vuil komen tijdens het buitenspelen. U moet dus wel regelmatig mijn vacht verzorgen.

De Golden retriever is een erg enthousiaste, intelligente en vriendelijke hond. Deze hond is goed te trainen en past prima in een gezin. Net als de Labrador retriever is ook de Golden retriever van oorsprong gefokt om te helpen bij de jacht. Tegenwoordig wordt er nog steeds met Golden retrievers gejaagd. Ook zijn het populaire show- en gezinshonden. Omdat deze hond erg intelligent en vriendelijk is, wordt de Golden retriever ook vaak als hulphond of blindengeleidehond gebruikt.

golden retrieverDe Golden retriever heeft vrij veel beweging nodig. Het is goed om ze los van de lijn kunnen rennen en lekker kunnen spelen. De hond vindt het erg leuk om te apporteren, zowel op land als in het water. De Golden Retriever is dol op zwemmen. Meestal zoekt deze hond vanzelf het water op om een frisse duik te nemen.

Golden retrievers komen in verschillende kleuren voor, ze kunnen variëren van goud tot roomkleur. Deze honden zijn gemiddeld 55 centimeter hoog en worden tussen 12 en 13 jaar oud.

De Golden retriever heeft aanleg om dik te worden, daarom moet u het gewicht goed in de gaten te houden door op de voeding en beweging te letten. Naar de hondenschool gaan is voor de golden retriever en u een waar plezier en is op 18 maand volwassen. Een Golden retriever is heel volgzaam.

golden retriever pupsRaskenmerken kort samengevat
De Golden retriever is evenredig gebouwde, levendige en krachtige hond met vaste gangen, hij zit goed in elkaar en heeft een zeer vriendelijk karakter.

Gedrag en Karakter: Gehoorzaam, intelligent en met een natuurlijke jachtaanleg, Zachtmoedig, vriendelijk en vol zelfvertrouwen.

Hoofd: In balans en fijn besneden.

Schedel: Breed zonder grofheid, goed geplaatst op de hals. De stop is duidelijk zichtbaar.

De neus is bij voorkeur zwart en de voorsnuit is Krachtig, breed en diep. De lengte van de voorsnuit is ongeveer gelijk aan de afstand tussen de stop en de occiput.

De Golden retriever heeft sterke kaken met een perfect, regelmatig en volledig schaargebit, dat wil zeggen dat de tanden van de bovenkaak die van de onderkaak precies overlappen en recht in de kaken staan.

De ogen zijn donkerbruin, goed uit elkaar geplaatst, met donkere oogranden.

De oren zijn van matige grootte en ongeveer op gelijke hoogte met de ogen geplaatst.

Hals is goed van lengte, droog en gespierd.

Het lichaam is evenredig gebouwd.

De borst is diep in de hartstreek, ribben diep en goed gewelfd.

Lenden: Sterk, gespierd, kort.

Staart: Aangezet en gedragen op dezelfde hoogte als de rug tot aan de hakken reikend, zonder krul aan het eind.

Ledematen: Voorbenen recht met goed bone.

Schouders: Goed naar achteren liggend, schouderblad lang.

Opperarm: Even lang als het schouderblad, waardoor de benen goed onder het lichaam geplaatst zijn.

Ellebogen: Goed aansluitend.

Achterbenen: Sterk en gespierd.

Kniegewricht: Goed gebogen

Sprong: Goed laag, van achteren gezien recht en niet naar binnen of buiten draaiend. Koehakken zijn heel ongewenst.

De voeten moeten eruitzien als ronde Kattenvoeten.

Gang/beweging: Krachtig en stuwend. Recht en vlak zowel voor als achter. Een lange, vrije pas zonder een spoor van steppen met de voorbenen.

Vacht: Vlak of golvend met goede bevedering en een dichte, waterbestendige ondervacht.

Kleur: Elke tint van goud tot roomkleur en geen rond of mahonie. Enkele witte haren alleen op de borst toegestaan.

Schofthoogte: Reuen 56-61 centimeter, teven 51-56 centimeter.

Schrijf een reactie