Duitse Herder - Hondenrassen

Duitse Herder

Duitse herderDuitse herder – Waf, ik ben een Duitse herdershond. Misschien kent u mij wel als schaapherder of politiehond. Hier word ik veel voor ingezet omdat ik erg snel leer. Ik kan ook een hele lieve hond zijn en als huishond gehouden worden. Ik wil graag veel te doen hebben, zoals lichamelijk als geestelijk. Ik houd ervan om lekker te fietsen of te zwemmen, op deze manier kan ik mijn energie kwijt. Ik ben erg waaks en zal jullie altijd goed beschermen.

De Duitse Herder wordt door veel mensen als schaapherder, waakhond of politiehond ingezet, omdat het honden zijn die erg intelligent zijn, trouw aan de baas en snel leren. De herder kan echter ook prima als huishond worden gehouden, in dat geval moet hij wel op tijd zijn energie kwijt kunnen. De Duitse Herder wil graag spelen en werken met en voor de baas en andere huisgenoten. Het is belangrijk voor het welzijn van de hond om hem zowel geestelijke als lichamelijke inspanning te laten verrichten. Fietsen, volgen zowel aangelijnd als los, zwemmen ( in schoon water), achter de bal aanrennen, speuren, apporteren, zoek, ‘denk’ spelletjes enz. allemaal leuke activiteiten waar je dit ras erg blij mee kunt maken. De Duitse Herder is naast een actieve hond ook een erg waakse hond en zal zijn roedel goed beschermen.

Algemene informatie Duitse Herder
De Duitse Herdershond behoort tot de categorie middelgrote honden. Hij is gespierd en krachtig. Zijn alerte blik en opstaande oren geven hem een prachtige en krachtige uitstraling! De hond kan voor verschillende doeleinden in worden gezet: als waakhond, blindengeleidehond, politiehond, schaapherder, speurhond en als gezelschapshond (mits hij zijn energie goed kwijt kan). Het is een fijne gezinshond en hij leert graag veel dingen en het is dan ook een ideale werkhond. De Duitse Herdershond is erg gericht op zijn baas en daar zal hij voor door het vuur gaan.

Duitse herderDit ras kan goed overweg met andere honden (uitzonderingen altijd mogelijk, een hond waarvan je het verleden niet kent kan anders reageren), andere dieren en met kinderen. De hond beschermt zijn eigen roedel goed, ook de kinderen die hierbij horen. Let daarom goed op als er kinderen, die niet bij het gezin van de hond horen, komen spelen, want de hond kan hen beschouwen als indringers en dan de eigen kinderen van de roedel beschermen. Laat de hond nooit alleen met kinderen, maar dat geldt bij alle hondenrassen ongeacht of het grote of kleine honden betreft.

De Duitse Herdershond wordt gemiddeld 12-13 jaar oud en heeft een hoogte van 60-65 cm. De hond heeft ruimte en voldoende en de juiste beweging nodig. De Duitse Herder als puppy moet veel bewegen, maar let op dat je niet teveel van hem of haar vraagt. De puppy moet op tijd rust nemen. Dit laatste zal de baas in de hand moeten houden. De puppy zal namelijk (bijna) onuitputtelijk doorgaan met een bal apporteren en touwtrekken. Je moet regelmatig de vacht van de hond borstelen. Dit is o.a. goed om de losse haren te verwijderen, maar ook voor het contact tussen baas en hond. Het is tevens belangrijk om het gebit regelmatig te bekijken. Je dient dan de lippen van de hond wat omhoog te brengen om de tanden goed te kunnen zien. Doe dit rustig en begin hiermee als de herder nog een puppy is. Vergeet ook de oren niet. Beloon de hond voor goed gedrag. Vooral bij de dierenarts zul je er profijt van hebben als de hond zich laat betasten en bekijken.

Om zoveel mogelijk plezier van de hond te hebben is het belangrijk dat je de lichaamstaal van de hond begrijpt en dat de hond jou begrijpt. Door veel met de hond te ondernemen worden jullie een prachtig duo. Laat hem of haar vooral niet verpieteren in een hok, schuur of voor de kachel. Een Duitse Herder wil actie! De hond leert snel en weet wat er van hem wordt verwacht en zal zijn baas niet teleurstellen. Zorg dat dit andersom ook het geval is.

Schrijf een reactie