Vizsla - Hondenrassen

Vizsla

vizsla pup

Vizsla

Hallo, ik ben een Vizsla. Ik ben een erg goede jachthond, maar ik ben ook erg gezellig voor mijn baasje en zijn gezin. Ik heb wel veel beweging nodig hoor, want ik barst van de energie.

Als u mij in huis neemt, zorg dan ook dat ik lekker kan bewegen, dan ben ik in huis lekker rustig. Wel ben ik een beetje zachtaardig, maar gelukkig maakt mijn uitstraling dit wel goed. Als u mij goed opvoedt, ben ik een hele betrouwbare hond.

Algemene informatie: Vizsla

De Vizsla komt uit Hongarije en wordt ook wel eens Hongaarse Staande Hond genoemd. Deze honden zijn goede jachthonden, zowel op land als in het water. Daarnaast zijn deze viervoeters ook echte gezelschapshonden. Wel heeft de Vizsla erg veel beweging nodig omdat hij over veel energie beschikt. Het is belangrijk dat u deze hond genoeg beweging geeft, dan is het in huis een hele rustige hond.

U kunt bijvoorbeeld met deze viervoeter gaan jagen of hem laten apporteren. Ook  is deze hond een goed zwemmer, dus waterspelletjes zal hij zeker niet uit de weg gaan. Tevens is het een sterke hond die zowel zwaar terrein als ook extreme weersomstandigheden aan kan.

De Vizsla werkt erg graag voor zijn baas. Als u de Vizsla rustig en consequent opvoedt, is het een erg zachtaardige en betrouwbare hond. Dit hondenras is gek op gezelschap en kan goed overweg met kinderen.

De vacht van de Vizsla is korthaar of draadhaar en ze zijn roodbruin van kleur. Een mannetjes Vizsla wordt tussen de 58 en 62 centimeter groot en een vrouwtjes Vizsla wordt tussen de 54 en 58 centimeter groot. Het gewicht loopt uiteen van 22 tot 30 kilo.

Schrijf een reactie