staffordshire bull terrier - Hondenrassen

Staffordshire bull terrier

staffordshire bull terrier

Staffordshire bulterriër

De Staffordshire bull terrier is een krachtige en energieke hond met een groot doorzettingsvermogen. Ook kan hij een lekkere losbol zijn.

Ik kan erg gehoorzaam zijn als u mij consequent aanpakt, dan ben ik ook erg vriendelijk tegen bekenden. U kunt mij gebruiken als waakhond maar ook als gezelschapshond. Ik vind het leuk als u met mij spelletjes doet, daag me wel genoeg uit, anders verveel ik me snel. Als u mij voldoende beweging geeft, ben ik in huis lekker rustig.

Staffordshire-bulterrier1

Algemene informatie

De Staffordshire bull terrier was oorspronkelijk een gevechtshond tegen stieren. Een Staffordshire-bulterriër is een middelgrote, energieke, krachtige en speelse hond. Soms kan dit ras zelfs een onstuimige losbol zijn. Deze hond heeft behoefte aan duidelijkheid en heeft een consequente aanpak nodig, dan is de Staffordshire bull terrier redelijk gehoorzaam en vriendelijk tegen andere mensen. De hond is erg waakzaam en opmerkzaam. De bewegingsbehoefte van dit ras is gemiddeld. Als deze hond voldoende beweging krijgt is hij rustiger binnenshuis. Ook zal dit beestje zich aanpassen aan het leven in een appartement, maar ook dan moet u hem voldoende lichaamsbeweging geven. Als de hond goed is opgevoed, kunnen ze ook goed met kinderen overweg. De opvoeding van Staffordshire bull terrier puppies begint bij de eerste dag dat je de hond in huis hebt. Honden leren door het opdoen van ervaringen.

Staffordshire-bulterrier3De Staffordshire bull terrier kan voornamelijk gebruikt worden als waakhond en gezelschapshond. Deze hond is gemiddeld 37 centimeter hoog. De vacht van de Staffordshire-bulterriër is kort en glad. De kleuren zijn zwart rood, geelbruin, wit, zwart of blauw. Een combinatie van deze kleur met wit is ook mogelijk. Bij aankoop van een pup is het aan te raden te vragen op welke ziekten en gebreken de teef en reu (ouderdieren) zijn getest. De Staffordshire-bulterriër wordt gemiddeld 12 jaar oud.

Voorkomende erfelijke afwijkingen:

• L2-HGA
• Demodex
• OCD
• Heupdysplasie
• Elleboogdysplasie
• Patella luxatie
• Oogafwijkingen

Schrijf een reactie