Bull Terrier - Alles over de Bullterrier - Hondenrassen

Bull Terrier

Bull Terrier - hondenras

Bull Terrier

De Bull Terrier kan goed met kinderen opschieten en ook met andere huisdieren, mits dit van jongs af aan is aangeleerd. De Bulterriër is een hondenras dat een kruising is tussen de buldog en verschillende andere hondenrassen, zoals de inmiddels uitgestorven white English terrier.

Gewicht van de Bull Terrier
Ze wegen tussen de 24 en 28 kilo.

Uiterlijk van de
De schouderhoogte ligt tussen de 53 en 56 centimeter. De Bull Terrier heeft een harde, korte, glanzende vacht. Ze komen voor in effen wit met aftekeningen op het hoofd. Ook komen ze voor in het rood, zwart gestroomd, reekleurig, en drie kleurige honden. De ogen zijn donker van kleur.

Karakter
Deze vriendelijke en vrolijke honden, zijn erg enthousiast. Doordat ze een hoge pijn grens hebben, zijn deze honden lichamelijk hard voor zichzelf. Toch zijn het aanhankelijke honden, die soms wat koppig kunnen zijn. Bull Terrier kunnen goed met kinderen opschieten. Ook met andere huisdieren kunnen ze het goed vinden, mits dit van jongs af aan is aangeleerd. Het is niet verstandig om een Bull Terrier reu te nemen, als u al een reu heeft van het zelfde of een ander ras. Als er visite komt laat de Bull Terrier zijn stem horen, maar daar laat hij het ook bij.

Verzorging
Honden van dit ras hebben weinig vacht verzorging nodig. Eenmaal per week borstelen is voldoende. In de verharingsperiode kunt u met een rubberen borstel dode haren uit de vacht verwijderen. Houd de nagels kort en de oren schoon. Heeft u een witte Bull Terrier, dan moet hij zo nu en dan gewassen worden. Maar doe dit niet te vaak! Geef de hond een zachte rustplek, anders krijgt hij eeltvorming op de drukplekken.

Opvoeding
Dit hondenras heeft een geduldig en consequent baasje nodig. Begin zo vroeg mogelijk met de opvoeding. Hierbij is trekken aan de lijn een aandachtspunt. Geef de Bull Terrier afwisselende oefeningen zodat hij zicht niet verveelt. De hond heeft veel beweging nodig. Activiteiten zoals; lopen naast de fiets, zwemmen en wandelen vallen in de smaak. Wacht met lange intense wandelingen totdat de hond is uitgegroeid. Dit ras doet het goed rond andere huisdieren, mits een goede socialisatie heeft plaats gevonden.

Puppy-info

Voor de aanschaf van een Bull Terrier puppy met stamboom kopen ga je best eerst ten rade bij een erkende fokker, een Bull Terrier kennelclub of rasvereniging. Deze mensen zijn het best geplaatst u meer informatie te geven over dit bijzonder hondenras.