Engelse cockerspaniël - Hondenrassen

Engelse cockerspaniël

engelse-cockerspaniel

Engelse cockerspaniël

Een Engelse cockerspaniël is een erg vrolijk hondje waar u ook mee kunt jagen. Met dit hondenras haalt u een actief en kwispelend hondje in huis.

Wij vinden het fijn als we buiten mogen spelen. Ik vind het leuk als u kinderen heeft, ik kan namelijk goed met ze overweg. Als u mijn baas wordt, word ik zeer aanhankelijk van u. Ik kan soms ook wel lekker eigenwijs zijn, maar ik zorg ervoor dat u het naar uw zin heeft. Engelse cockers blaffer niet zo vaak en zijn eerder stille honden. Weglopen zit er bij de cocker spaniël ook niet in. Ze zijn trouw aan hun omgeving en baasje.

De Engelse Cocker is een echte gezinshond, maar jonge kinderen moeten even opletten. Kinderen staan in de ogen van de Cocker lager in rangorde. Daarom is het heel belangrijk om jonge kinderen te leren hoe ze een Cocker moeten omgaan.

Algemene informatie Engelse cockerspaniël

De Engelse cockerspaniël is een actieve en krachtige jachthond en behoort tot de retrievers. Vroeger werd deze hond gebruikt voor de jacht met netten op vogels. Nog steeds is dit een uitstekende hond om te jagen op pelsdieren en gevogelte op moeilijk terrein. De Engelse cockerspaniël stoot het wild op, zodat de jager het kan schieten.

engelse-cockerspanielDit hondje is altijd vrolijk en zit vol energie. Als u op zoek bent naar een leuke gezelschapshond, is de Engelse cockerspaniël echt iets voor u. Omdat de Engelse cockerspaniël een zeer actief hondje is, heeft het wel zijn beweging nodig. Dit vrolijke hondje is uitstekend voor een gezin met kinderen of andere huisdieren.

De Engelse cockerspaniël is ongeveer 39 centimeter hoog en weegt ongeveer 13 kilo. De reu is meestal iets groter en weegt daarom ook wat zwaarder. De vacht van de Engelse cockerspaniël is glad en zijdeachtig. U moet wel regelmatig zijn vacht kammen en twee keer per jaar laten trimmen.

De Engelse cockerspaniël is er in verschillende kleuren. Sommige hebben één kleur terwijl andere meerdere kleuren hebben. De Engelse cockerspaniël wordt gemiddeld 13 tot 16 jaar oud.

engelse cocker spaniel

1 Reactie

  1. Sabrina 30 maart 2015

Schrijf een reactie