10 tips bij het kiezen van hondenshampoo - Hondenrassen

10 tips bij het kiezen van hondenshampoo

10 tips bij het kiezen van hondenshampoo

Hier zijn 10 tips bij het kiezen van de beste shampoo voor honden:

 1. Rekening houden met het vachttype, de huidconditie en de leeftijd van je hond. Zoals eerder vermeld, hebben verschillende vachttypes, huidcondities en puppy’s verschillende behoeften. Kortharige honden hebben bijvoorbeeld een natuurlijke vachtverzorging, maar langharige honden hebben vaak een meer gespecialiseerde shampoo nodig. Honden met een gevoelige huid hebben een milde shampoo nodig die geen agressieve stoffen bevat. Voor jonge honden kies je best met een puppy shampoo.
 2. Lees de ingrediëntenlijst zorgvuldig door. Sommige ingrediënten kunnen de huid van je hond irriteren, dus het is belangrijk om de ingrediëntenlijst zorgvuldig door te lezen voordat je een shampoo koopt. Vermijd shampoos met kunstmatige parfums, kleurstoffen en parabenen.
 3. Kies een shampoo met een neutrale pH-waarde. De pH-waarde van de huid van een hond is ongeveer 7. Het is belangrijk om een shampoo te kiezen met een neutrale pH-waarde, zodat de huid van je hond niet geïrriteerd raakt.
 4. Kijk naar de prijs. Shampoo voor honden kan variëren in prijs van een paar euro tot tientallen euro’s. Het is belangrijk om een shampoo te kiezen die betaalbaar is, maar die toch de kwaliteit biedt die je hond nodig heeft.
 5. Vraag om advies aan je dierenarts. Als je een hond hebt met huidproblemen, is het het beste om advies te vragen aan je dierenarts. Je dierenarts kan je helpen om de juiste hondenshampoo te kiezen voor de behoeften van je hond.

Hier zijn enkele aanvullende tips:

 • Was je hond niet te vaak. Eenmaal per maand is meestal voldoende. Als je hond echter regelmatig in de modder of in andere vuile gebieden is geweest, kan het nodig zijn om je hond  vaker te wassen. Je hond goed verzorgen is noodzakelijk !
 • Gebruik een zachte borstel om losse haren uit de vacht van je hond te verwijderen voordat je hem gaat wassen. Dit zal helpen om de shampoo te verspreiden en het wassen gemakkelijker te maken.
 • Spoel de shampoo goed uit met schoon water. Vocht dat achterblijft in de vacht kan de huid van je hond irriteren.
 • Droog de vacht van je hond goed af met een handdoek. Dit zal helpen om uitdroging en klitten te voorkomen.
 • Breng een beetje conditioner voor honden aan op de vacht van je hond om deze zacht en glanzend te maken.

Zoals je ziet, er komt heel wat bij kijken.

Hieronder is een korte beschrijving van elke shampoo:

 • Organisme Hond Universele Shampoo is een milde shampoo die geschikt is voor alle honden, ongeacht het vachttype of de huidconditie. De shampoo bevat natuurlijke ingrediënten die de huid en vacht van je hond hydrateren en beschermen.
 • PLOUF Hond Universele Shampoo is een milde shampoo die speciaal is ontwikkeld voor honden met een normale vacht en huid. De shampoo bevat geen agressieve stoffen die de huid kunnen irriteren.
 • Organisme Hond Witte Vacht Shampoo is een shampoo die speciaal is ontwikkeld voor witte honden. De shampoo helpt om de witte vacht van je hond schoon, stralend en wit te houden.
 • PLOUF Hond Lang Haar Shampoo is een shampoo die speciaal is ontwikkeld voor langharige honden. De shampoo helpt om de lange vacht van je hond makkelijk doorkambaar te maken.
 • BIOGANCE Hond Rui-activatie Shampoo helpt om de rui bij je hond te verminderen. De shampoo bevat natuurlijke ingrediënten die de huid van je hond gezond houden, waardoor de vacht minder snel uitvalt.
 • BIOGANCE Hond Vette Vacht Shampoo helpt om de vette vacht van je hond te matigen. De shampoo bevat natuurlijke ingrediënten die de talgproductie van de huid van je hond reguleren.
 • BIOGANCE Hond Ruw Haar Shampoo helpt om de ruwe vacht van je hond zacht en glanzend te maken. De shampoo bevat natuurlijke ingrediënten die de huid van je hond hydrateren en voeden.
 • BIOGANCE Hond Shampoo Dubbele Werking heeft een dubbele werking: het reinigt de vacht van je hond en helpt om huidproblemen te voorkomen. De shampoo bevat natuurlijke ingrediënten die de huid van je hond hydrateren en beschermen.
 • BIOGANCE Hond Anti-Geur Shampoo helpt om de onaangename geur van de vacht van je hond te verwijderen. De shampoo bevat natuurlijke ingrediënten die de huid van je hond hydrateren en voeden.
 • BIOGANCE Hond Gevoelige Huid Shampoo is speciaal ontwikkeld voor honden met een gevoelige huid. De shampoo is mild en bevat geen agressieve stoffen die de huid kunnen irriteren.

Deze shampoos zijn allemaal van goede kwaliteit en worden goed beoordeeld door klanten. Ze zijn ook geschikt voor verschillende vachttypes en huidcondities.

10 tips bij het kiezen van hondenshampoo