De rijkste honden ter wereld - Hondenrassen.eu

De rijkste honden ter wereld

Telefacts Zomer: De rijkste honden ter wereld

De vijf honden van Oprah Winfrey zijn steenrijk. Als de presentatrice ooit sterft, ligt er een fonds van 22 miljoen euro klaar om de honden te blijven verwennen. Toch zijn dat slechts borrelnootjes vergeleken met de spaarboek van de Duitse Herder Gunther. Die is 300 miljoen euro waard. In de reportage van dinsdag 11 augustus volgt Telefacts Zomer schoothondjes die misschien net iets minder begoed, maar minstens even rotverwend zijn als Gunther of de Winfreys. Zelfs de hondennamen werden zorgvuldig uitgekozen.

Zo is er RJ, de hond die telkens wordt overgevlogen met een privéjet. “Ik steek mijn hond RJ niet zomaar in het laadruim. Daar gaat hij niet zitten. In zo’n jet voelt hij zich meteen thuis. We komen aan, hij rent de trap op en nestelt zich op zijn stoel.” Zakenvrouw Jan wil geen moment gescheiden zijn van haar troetel, maar het knippen van de nagels laat ze aan RJ’s persoonlijke assistente over. Zij vliegt mee om hem onderweg te verzorgen en te entertainen.

In de kleerkast van Bella Mia, een rotverwende Maltezer, hangen tientallen jurken. De meeste zijn op maat gemaakt en eentje is bijna 5000 euro waard. Elke week worden haar nagels gedaan. “Ze is ons kind. Ik zorg voor haar zoals voor mijn zonen. Misschien zelfs nog beter, want het is een meisje. Ze is mijn prinsesje”, zegt haar baasje Rose Ann Bolasny. Bella Mia staat ook in haar testament, want ze mag niets tekort komen moest Rose Ann voor haar sterven.

Nog extravaganter wordt het met Baby Hope. Haar baasje Wendy Diamond vond dat haar oogappel maar eens moest trouwen, mét aangepaste trouwjurk met echte Swarovski-kristallen en een feestje met honderden gasten. Nadat de woorden ‘ik verklaar jullie nu hond en teef’ eenmaal waren uitgesproken, kwam de rekening: 270.000 euro. “Maar”, zo verantwoordt Wendy zich, “het was allemaal voor een goed doel, de gasten betaalden een fikse inkom. De opbrengt gaat naar een dierenasiel.”

De rijkste honden ter wereld: op dinsdag 11 augustus 2015 om 22.05 in Telefacts Zomer bij VTM.

Schrijf een reactie